dinsdag 6 december 2016

In the picture ParacordIn The Picture: Kerstbal met Paracord

Als het nieuwste lid van het Joy Crafts team deed ik dit keer voor de eerste keer mee aan "in the picture". Elke keer wordt er een product uitgelicht en deze keer gingen wij aan de slag met Paracord. Lees snel verder wat ik er mee heb gemaakt. 

Wat is Paracord? 

Ik knutsel al jaren, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit van Paracord had gehoord, laat staan mee gewerkt. Paracord is een soort nylon koord waar je mee kunt knopen, maar er zijn ook andere toepassingen mogelijk.

Kerstbal van nylon draad

Om lekker in de kerstsfeer te komen, heb ik met Paracord een kerstbal gemaakt. De ondergrond bestaat uit een piepschuim bal en ik heb 2 kleuren Paracord gebruikt: rood en groen. Eerst heb ik het Paracord in stukjes geknipt van 12 cm en de uiteinden dicht gebrand met een aansteker vervolgens hebben ik ze opgerold (als een slak) en op de piepschuim bal vastgelijmd met de lijmpistool. Om de gaten op te vullen heb ik kleinere stukjes koord gebruikt, zodat het er goed tussen paste. Helaas bleven er wat kleine gaatjes over, maar deze heb ik dicht gemaakt met zelfklevend plakparel. Helaas heb ik dit jaar geen tijd om genoeg ballen voor mijn kerstboom te maken, maar voor volgend jaar heb ik nog genoeg tijd. 

Wil je meer weten of Paracord en wat je er mee kan doen? Op de website van Joycrafts zijn veel leuke toepassingen te vinden. 1 opmerking:

  1. Wow, that is so pretty. Love it. Please add a friends connect button so I can follow you. Hugz

    BeantwoordenVerwijderen