dinsdag 21 april 2020

Industrial art (Bloghop Petra)

Hallo allemaal,

Gezellig! ik doe weer eens mee met de Bloghop. Jullie ook? Er zijn weer zo veel mooie hobby spullen uitgebracht door Joy!Crafts. Ik kon niet wachten om er iets moois mee te maken.

Mijn project

In de groep van Joy!Crafts worden veel projecten gedeeld. Maar toch zie je vrij weinig kaarten voor mannen. Met de nieuwe industriële serie wordt het echter een makkie om een stoere kaart voor mannen (en natuurlijk ook voor vrouwen) te maken.

Het papier dat ik heb gebruikt, heet Men's world en dat past er natuurlijk super gaaf bij. Er zijn veel verschillende designs, maar het patroontje met klokken en radertjes vind ik echt heel tof!

Hieronder zie je mijn project. Ik heb een kaart gemaakt met heel veel kanten. Het patroon is niet van mezelf. Deze vond ik op het internet. Ik vind het een hele bijzondere kaart. In tegenstelling tot het origineel heb ik wel gebruik gemaakt van magneetjes, zodat alles mooi sluit.


Hoe ik de kaart heb gemaakt

De basis is een kaart van 15 cm bij 15 cm. Hierop heb ik radertjes bevestigd die ik eerst heb bewerkt met verschillende kleuren embossing poeder (dit heb ik met alle stencils gedaan).

Vervolgens heb ik het mooie designpapier erop geplakt van 14,5 cm bij 14,5 cm. Al het designpapier heb ik trouwens gemat en bewerkt met Distress ink gathered twigs.


Op de basis heb ik twee stukken kraft papier geplakt van 18 cm bij 12. Die ik heb gerild op 6 cm en 12 cm en in het midden tegen elkaar gelegd en vastgeplakt. De buitenste rillijnen worden een bergvouw!

Vervolgens kan je beide stukken gewoon naar binnen vouwen, zodat je een vierkant hebt van 12 cm bij 12 cm . Nu kan je alles weer met designpapier beplakken van 5,5 cm bij 11,5 cm maar niet de buitenste en denk aan je magneetjes!!!

Voor het stuk in het midden heb je dan een designpapiertje van 11,5 cm bij 11,5 cm nodig.


Op de buitenkant, daar waar geen designpapier zit, heb ik vier kaartjes geplakt van 12 cm bij 6 cm en deze op 6 cm gerild.

De eerste plak je linksboven en dan zo dat het flapje naar onderen opengaat. De tweede plak je linksonder en dan gaat het flapje naar rechts open. De derde plak je rechtsonder en dan gaat het flapje naar boven open. En de laatste plak je rechtsboven en dan gaat het flapje naar links open.

Op het kraft papier plak je zowel aan de buitenkant als de binnenkant designpapier van 5,5 cm bij 5,5 cm.


Als laatste beplak je een stukje kraft papier van 8,5 bij 8,5 met designpapier van 8 cm bij 8 cm. Ook hier zitten weer magneetjes op.


Belangrijk! De magneetjes komen iedere keer op de plekken waar je de kaart sluit, zodat het mooi blijft zitten.

Als laatste komt het leukste onderdeel: je kaart pimpen.

Ik heb echt ALLE stencils van de industriële stijl gebruikt. Ook heb ik gebruik gemaakt van de knip en label vellen Mens world. Daar zitten hele mooie mannen plaatjes in! 😉


Wil jij kans maken op een leuke prijs?

Het is weer een bijzondere kaart geworden! Lukt het jou om met behulp van mijn uitleg ook deze kaart te maken? Ik zou het leuk vinden als je jouw kaart dan laat zien in onze Facebookgroep Friends of Joy!Crafts

Hop nu maar gezellig verder naar Sandra en vergeet niet even een reactie achter te laten, anders maak je geen kans op die leuke prijs.


Materialen die ik heb gebruikt

6002/1473 No end industriele stijl- hoek
6002/1474 No end industriele stijl- rand
6002/1475 No end industriele stijl- vlinder
6002/1458 No end industriele stijl
6002/1459 No end industriele stijl- kader
6011/0425 Men's world knip en label vellen.
6011/0575 Men's world
8089/0202 Kraft papier


14 opmerkingen:

 1. Super mooie kaart. Ik heb de uitleg en foto’s even opgeslagen. Altijd fijn weer een nieuw model uit te proberen. Bedankt voor de inspiratie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw de kleuren die je niet direct bij industrieel verwacht
  Verrassend stoer en gaaf

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is geen kaart, maar een compleet project (lol) gaaf gedaan! En die tandwielen zij echt super vet.
  Groeten, Aartje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Pretty creation! I love the gears and the butterfly!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een onwijs gaaf model kaart! En wat heb je deze prachtige mooi gemaakt, met een supergave stoere en vintage uitstraling!
  Maar dat laatste kan ook bijna niet anders, met deze supertoffe collectie!
  Groetjes Gerlinde

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow, wat een prachtige en stoere creatie heb je gemaakt! Er is zoveel te zien dat ik echt even de tijd moest nemen om alles te kunnen bewonderen. Keileuk gedaan met dat embossingpoeder op de stansjes. Geeft echt een hele stoere uitstraling en ze lijken net echt! Heel knap gedaan! Wat een werkje moet deze creatie wel geweest zijn, maar het resultaat is verbluffend! En dat leuke papier met bijpassende labels is echt super en past perfect bij je creatie! Top creatie!
  Groetjes Ingrid V.M.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. super tof, stoer juist ook door de grijs/bruine tinten

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een prachtige kaart heb je toch weer gemaakt. Lekker stoer en een mooie kleur combi.Het embossen van de stansjes geeft echt een gaaf effect, moet ik toch ook maar vaker toepassen. De industrial lijn van JoyCrafts is toch wel erg leuk zo. Liefs Monica

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Daar heb je wat uurtjes werk in gestoken. Prachtige creatie!
  Groetjes,
  Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je er zo'n duidelijke uitleg bij geeft! Ga hem zeker eens maken! Hij is echt leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Precious card. Love the design.
  Valerija xx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige create met extra uitdaging omdat je alle stencils hebt gebruikt. Bij elke pagina wordt je blij verrast.

  BeantwoordenVerwijderen