zondag 2 juli 2017

Doorzichtig?

Een doorzichtige kaart?

Voor deze week wilde ik eens iets anders proberen, maar wat? Ik was wel benieuwd of ik een kaart kon maken met de Transparent Sheets.
En ja hoor, dat kan! Eerst heb ik getest met welke inkt ik op het Transparent Sheets kon stempelen en dit kan alleen met Stazon inkt.


Verder ging ik aan de slag met het nieuwe papier "Ladybug", maar veel had ik er niet van nodig. Deze kaart kan je dus ook maken met een stukje rest papier.

Voor deze kaart neem je een Transparent Sheet. Snij deze op 28 bij 14 en ril in het midden (dus op 14). Vouw vervolgend de kaart heel voorzichtig dubbel. Bij mij ging dat goed. Zelf heb ik daarna met witte Stazon de lieveheersbeestjes er aan de voorkant op gestempeld en hetzelfde patroon nog een keer op de achterkant, precies over de andere lieveheersbeestjes heen. Ik heb de lieveheersbeestjes van Mery's gebruikt.  Je moet de stempels daarna wel schoonmaken met een Stazon cleaner anders krijg je ze niet schoon.


In het midden van de kaart heb ik eerst een vierkantje designpapier gebruikt met daarop een stukje wit linnen karton en hierop een tekst gestempeld. Je moet ook aan de binnen kant een stukje plakken anders zie je het tape of het 3d tape zitten. Dit heb ik gebruikt zodat je een kleine verhoging krijgt.
Aan de binnenkant heb ik hetzelfde gedaan, maar nu zonder tekst zodat je daar zelf nog wat neer kunt schrijven. En natuurlijk moet je dan ook aan de achterkant weer een stukje papier plakken om het tape te bedekken.

Werk de kaart af met een mooi bordeaux lintje en je hebt weer een leuke kaart klaar.Materialen die ik gebruikt heb:

6004/0008 Ladybug & Four-leaf clover
6011/0521 Papierset Ladybug
6300/0263 Organza 9 mm
6410/0041 Clear stamps Friendship
6500/0022 Foqam tape 1,5 mm
8002/0100 Transparent Sheets
8099/0261 Papierset Linnen structuur witGeen opmerkingen:

Een reactie posten